Det har blivit lite si och så med matlagningen på sistone. Det har varken funnits ork eller tid till att fixa matlådor. Sen har vi ju haft midsommar mitt i alltihopa som inneburit en jävla massa sill, potatis, jordgubbar o glass. På tok för mycket glass…
Igår tog jag iaf fram några kycklingfiléer ur frysen. Ingen direkt plan på vad jag skulle göra med dom, men det kommer jag väl på lagom tills de tinat..
Vet inte varifrån tanken dök upp, men Chicken Nuggets har jag aldrig gjort. Letade inte upp nåt recept heller utan höftade ihop efter va jag hade hemma typ.
Tinar numera kycklingen i en stor bunke med varmt/ljummet vatten. När vattnet är kallt så häller jag av det och häller på nytt varmt/ljummet (det får inte vara för varmt så filéerna blir typ kokta, men inte heller för mesigt ljummet.. då tar det evigheter för dem att tina). När även det vattnet är kallt brukar filéerna vara lagom tinade. Tips! 🙂
Skar kycklingen i mindre bitar, doppade dem i en skål med 1 uppvispat ägg, och sedan i en blandning av lite ströbröd, sesamfrön, mixade hasselnötter, salt & peppar.
La kycklingbitarna i en form med lite kokosolja i botten.
225 grader i ugnen och ca 25 min (mina nuggets blev rätt stora) eller tills kycklingen är helt klar.
Enkelt o gott. 🙂
Till dessa gjorde jag en snabb currysås. 1 bunke lätt laktosfri creme fraiche, ½ dl sweetchili-sås, en massa krydda. Min favorit är denna..
Grymt god! 🙂 Och perfekt till ändamålet.
Smaklig måltid!