Jisses va tiden går fort! Imorrn är det midsommar. Originalplanerna gick åt skogen men det blir nog bra ändå. 🙂
Lite förberedelser har man gjort. Köpt lite sill m m. Ska väl fixa några blommor också kanske..
Imorrn ska jag göra världens godaste efterrätt! För att ni också ska kunna ta del av denna fantastiska smakupplevelse så delar jag såklart med mig av receptet! 🙂
Basilika- & limemarinerade jordgubbar med råkräm
Du behöver
1 liter jordgubbar
2 st lime
0,5 dl hackad färsk basilika
0,75 dl råsocker
5 äggulor
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Riv limeskalet och blanda det med råsockret. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över limesaften. Hacka och strö över basilikan. Vänd runt och låt det stå och dra i minst 15 minuter (funkar såklart att göra några timmar i förväg. Übergott iaf!).
Så här såg det ut förra året. 😉
Vispa äggulorna ihop med strösockret och vaniljpulver. Vispa grädden i en annan annan bunke och vänd sedan ner den i äggsmeten.
Ett bra vaniljpulver. 🙂
Vill man va lite nyttigare så går det såklart att byta ut socker mot sötningsströ och grädden mot en lättare men dock vispbar variant. 🙂
Om det är någon som glömt våra svenska traditioner så hittade jag en bra video för att friska upp minnet lite. 🙂
I år ser inte ut att bli nån stressig midsommar. Alls. Jävligt skönt. Och inget supande lär det bli för jag ska upp o jobba kl 07 på lördag (om inte planerna ändras och jag får jobba 21-05 imorrn kväll).
Skriver nog ett senare inlägg om träning. För nu strax bär det av mot gymmet. 🙂