LCHF-bröd

Jag har aldrig bakat bröd förut. Visst, scones gjorde man väl i hemkunskapen, men annars är det mat eller söta bakverk. Aldrig bröd. Har tänkt göra eget bröd många gångar, köpte till och med en brödform. Sen gick jag in i en fas där jag uteslöt bröd, pasta, ris ur min kost.

Sen i måndags så har jag skurit ner ännu mer på kolhydraterna. Ökar inte fettprocenten nåt nämnvärt då jag inte alls är förtjust i fet mat. Avokado, lax o nötter blir det i rimlig mån, men en massa grädde, bacon och andra feta råvaror undviker jag. Föredrar minikeso pga smaken t ex.

Tänkte iaf att det ändå var dags att testa mina talanger som bagare. Hittade ett recept på nätet som fått många positiva kommentarer. Hade det mesta hemma men fick åka och komplettera med linfrön o hasselnötter.

lchf-bröd

Receptet är följande..

Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk (jag använde fibrex)
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Mixa allt till ”mjöl”. Här gjorde jag nog en liten tabbe då jag inte mixade tillräckligt länge. Linfröna framstod en hel del efter bakningen. Nästa gång ska det mixas, mixas o mixas…

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche (använde 34% ekologisk)
250 g keso (använde minikeso)
6 ägg

Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

Det blev faktiskt riktigt gott!!!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *